OVER MEZELF

Ik studeerde in 2002 af met grote onderscheiding aan de International Academy of Osteopathy als D.O. (Diplomated Osteopath) en ontving voor m’n prestaties de Michel Janssens Award. Als erkende professionele osteopaat ben ik erkend door alle mutualiteiten waardoor gedeeltelijke terugbetaling van de consultatie mogelijk is.

Na mijn studies kreeg ik de kans plaats te nemen in het docentenkorps van de International Academy of Osteopathy en onderwees verschillende praktische vakken in België, Nederland, Duitsland en Denemarken. Ondertussen opende ik mijn praktijk in Nazareth.

Om een wetenschappelijke meerwaarde te geven studeerde ik in 2003-2004 bijkomend aan de British College of Osteopathic Medicine in Londen. Ik behaalde in oktober 2004 het diploma Bachelor in Science in Osteopathic Medicine aan de University of Westminster.

In 2007 opende ik het Centrum voor Gezondheidszorg Verhoeven. In hetzelfde jaar werd ik contentmanager van het osteopatenplatform en een podologenplatform. Sinds 2008 maakte ik ook deel uit van het eraan gekoppelde Comité van Professionele Osteopaten, waar werd geijverd voor correcte en uniforme informatieoverdracht naar het brede publiek toe.

In 2009 startte ik met enkele collegae mijn doctoraatsprogramma aan de Universiteit van Surrey, welke een jaar later moest onderbroken worden door privéredenen. Het blijft echter op de verlanglijst staan voor later…

Medio 2010 startte ik eveneens een praktijk te Evergem, een deelgemeente van Gent, waar ik alleen werkte in de praktijk.

2014, een nieuwe professionele mijnpaal. Samen met collega Pascal De Dene startte ik AFORTI op. ”Geleid door de individuele behoeften van onze patiënten en steunend op onze praktijkervaring, streven we naar de ontwikkeling van unieke kwaliteitsproducten met een krachtige formule. AFORTI biedt voedingssupplementen die wetenschappelijk onderbouwd zijn, met een aantoonbare bewijskracht van de ingrediënten. Het is onze missie om gezondheid te stimuleren op een natuurlijke wijze. Daarom creëren we ons eigen verhaal en halen we het beste uit zowel de klassieke als alternatieve geneeskunde“.

De eerste twee producten dat we ontwikkelden zijn BRANZINFORT®, een natuurlijke ontstekingsremmer en pijnstiller die kan worden ingezet als alternatief voor klassieke medicatie. Neem gerust een kijkje op www.aforti.be.

Uit het project is voortgevloeid dat het Centrum voor Gezondheidszorg en de praktijk in Evergem werden stopgezet om een optimale focus te kunnen houden op de praktijk in Nazareth en AFORTI.

Ik blijf academisch ondertussen wel verbonden aan de International Academy of Osteopathy en BUCKS (Buckinghamshire New University – Londen) als extern examiner.